Avantajele pardoselii epoxidice

Avantajele pardoselii epoxidice

Iata ca a venit momentul sa vorbim pe larg despre avantajele pardoselii epoxidice. Fie ca vorbim de utilizarea ei in mediul industrial dar si in mediul rezidential, ca si pardoseala poliuretanica, o consideram pe cea epoxidica fiind o minune a lumii moderne.

Ca sa intram in subiectul acestui articol, vom enumera avantajele si explicatia acestora in cele ce urmeaza:
1. Foarte rezistenta la impact

  • o pardoseala epoxidica este recunoscuta prin faptul ca este foarte rezistenta. Componenta ei este special gandita in asa fel incat sa nu se crape sau sa sufere modificari importante la impact. Atat in mediul industrial cat si in cel rezidential, utilizatorii si beneficiarii nostri aleg acest tip de pardoseala tocmai pentru aceasta caracteristica foarte importanta de altfel . Indiferent de caderea unor corpuri grele care cateodata au unghiuri foarte ascutite, o pardoseala epoxidica turnata cum trebuie nu va fi afectata niciodata.

2.  Rezistenta la substante chimice

  • O pardoseala epoxidica va rezista intotdeauna la substante chimice din cele mai diferite atat din industrie cat si din mediul rezidential. Avem de altfel exemplul spitalelor, a salilor de operatie, a cabinetelor stomatologice care utilizeaza substante chimice foarte puternice pentru curatarea pardoselilor si care utilizeaza in mod curent pardoselile epoxidice. Aceasta rezistenta la substante chimice este oricum un subiect pe care ar trebui sa il discutam, tipul de agenti chimici care intra in contact cu o pardoseala epoxidica fiind de altfel si un subiect care sa ne poata orienta catre un tip sau altul de pardoseala epoxidica sau poliuretanica.

3. Fara urme dupa zgariere sau frecare cu obiecte grele.

  • Asa cum scriem mai sus, una dintre caracteristicile si avantajele deosebite ale pardoselii epoxidice este rezistenta la zgariere si frecare ce se observa si dupa aceste evenimente prin faptul ca indiferent de gradul de uzura, urmele isi fac simtita prezenta foarte greu. Un alt aspect extrem de important este de observat in mediul rezidential ca o pardoseala epoxidica odata turnata, poate sa aiba o durata de viata in conditii de trai normale de cateva zeci de ani.

4. Fara umezeala

  • O pardoseala epoxidica este rezultatul sau solutia perfecta pentru o zona in care dorim sa cream impermeabilitate. Prin pardoseala epoxidica nu exista trecere a unei picaturi de apa sau umezeala. Este un exceptional termoizolant si un prieten care se ocupa cu impermeabilizarea tuturor locurilor in care este utilizata.

5. Posibilitati nelimitate pentru finisaj si textura

  • O pardoseala epoxidica se bucura atat de un paletar de culori extins cat si poate fi utilizata si ca pardoseala decorativa, cu imprimeu pe sub pelicula de rasina turnata. Rezultatele in mediul de business la birouri cat si rezidential sunt spectaculoase de-a dreptul, oferind in acelasi timp si unicitatea sau amprenta unica pe care beneficiarii doresc sa o lase spatiilor lor de lucru sau de acasa.

6. Intretinere rapida si ieftina

  • Pardoselile epoxidice se curata cu mare lejeritate, cu substante chimice usoare sau grele. Rezistenta la substante chimice o face practic indestructibila pe termen lung la curatarea cu agenti chimici uzuali si mai mult, nu necesita o curatare scumpa sau speciala. Igiena care se poate pastra utilizand o pardoseala epoxidica este cu mult superioara altor tipuri de pardoseala din lemn, gresie etc.

7. Reparatii usoare

  • Pardoselile epoxidice se repara usor si mai important, fara urme. Daca luam de pilda o pardoseala de lemn, de cele mai multe ori locul reparat se va reliefa prin diferente de culoare, prin faptul ca este anevoioasa o reparare in acest sens si la fel sau mai dificil in situatia unei pardoseli de gresie. Pe termen lung, acest aspect face foarte multe diferente din punct de vedere bugetar si economic.

8. Durabilitate si pret

  • Prin toate avantajele prezentate mai sus, prin excelenta vorbim de durabilitatea pardoselii epoxidice. O solutie care poate sa dainuiasca ani sau zeci de ani cu aparenta aplicarii proaspete nu mai este disponibila pentru alte tipuri de pardoseala conventionala. Mai mult, raportul calitate-pret-timp-durabilitate nu poate fi comparat cu nicio solutie de pardoseala conventionala. Indiferent despre care vorbim, niciuna nu poseda aceste calitati care se traduc prin econimisire de inalt nivel pe termen mediu si lung.

Indiferent care dintre avantajele de mai sus v-au facut cu ochiul, tocmai complexitatea avantajelor si beneficiilor pe care pardoselile epoxidice le ofera, reprezinta fara doar si poate o decizie la care sa va ganditi foarte serios. Este adevarat ca nu este o pardoseala conventionala mai ales pentru spatiul rezidential insa ea incepe din ce in ce mai mult sa isi ia prerogativele in serios si devine in fiecare an din ce am observat, o solutie care nu numai ca este luata in seama dar incepe sa fie solutia cu numarul 1 aleasa de catre beneficiarii si clientii nostri.

Nu vrem sa va influentam decizia insa este important ca fiecare dintre noi sa cunoastem foarte bine datele unei probleme mai ales inainte sa facem o investitie, indiferent de dimensiunea ei, atat in mediul industrial cat si in mediul rezidential. Pentru mai multe detalii si consultanta gratuita, va rugam sa contactati, accesand pagina aceasta

Pentru mai multe informatii despre pardoseala epoxidica va asteptam si pe canalul nostru de Youtube