Cum aleg intre mai multe pardoseli industriale? Care este cea potrivita?

O întrebare foarte bună! Și un răspuns pe masură din partea noastră despre pardoseli industriale!

Așa cum deja ne cunoașteți, ne dedicăm de foarte multă vreme si suntem specialisti in pardoseli industriale de toate tipurile, având peste 350 000 mp turnați până acum în activitatea noastră.
Scopul acestui e-mail nu este să ne ”lăudăm” ci să venim cu adevărat în întâmpinarea dumneavoastră cu detalii menite să vă ajute să luați cea mai bună decizie pentru spațiile industriale pe care le aveți în management.

Va invitam sa urmariti si o prezentare video despre noi aici

Să începem!

În anul 2021, când discutăm despre alegerea celei mai bune pardoseli industriale, indiferent de utilizarea spațiului, a destinației spațiului industrial, a domeniului în care activați,  cu siguranță v-ați lovit de o multitudine de alegeri posibile și de prea puține informații, chiar și din partea unor firme din domeniul nostru.

Multitudinea alegerilor potențiale nu intotdeauna reprezintă și  atu, mai ales când la un moment dat trebuie să luați o decizie finală în acest sens.

Aici intervenim noi, spre a vă ajuta să luați o decizie în cunoștinta de cauză, dat fiind faptul că am reușit să turnăm pardoseli industriale în toate domeniile de activitate, de toate tipurile cunoscute până acum și suntem în continuare foarte solicitați în acest sens.

Astăzi ne vom dedica pardoselilor din spațiile de producție.

Industria produselor de larg consum se confrunta cu provocări unice atunci când vine vorba de sănătate. Există foarte multe standarde, certificari privind siguranța utilizatorilor și a consumatorilor. Se pune pe bună dreptate foarte multă atenție asupra siguranței consumatorului. În acest sens, întotdeauna am recomandat clienților noștri doar pardoseli turnate. Acestea sunt fără îmbinări pentru a satisface cele mai stricte cerinte internaționale și naționale pentru siguranță și igienă.

Ca să lucreze în conformitate cu standardele în vigoare, companiile trebuie să aloce foarte multă atenție asupra curăteniei și igienei, dar și asupra expunerii la anumite substanțe chimice.

Produsele epoxidice uzuale nu sunt potrivite în zonele de producție expuse la substanțe cu valori extreme ale pH-ului, de la foarte acid până la extrem de alcalin. În zonele de procesare a alimentelor trebuie, de asemenea, să se țină cont și de pereți și de îmbinările dintre aceștia și pardoseală.

Îmbinarea trebuie făcută printr-o scafă concavă care permite curățarea ușoară. reducerea accidentelor de muncă cauzate de o pardoseală alunecoasă este un alt aspect important. Este de la sine înțeles că pentru a reduce alunecările și accidentele, pardoseala trebuie păstrată curată și uscată.

În mediile de producție pentru produse alimentare și băuturi, acest lucru nu este întotdeauna posibil. obținerea unui echilibru optim între condițiile de siguranță și producție nu este o sarcină ușoară.

În sfârșit, pentru camerele de congelare, este nevoie de o acoperire elastică, aptă să reziste la temperaturi extrem de scăzute (-40°C). Există o serie de motive pentru care pardoselile nu rezistă în exploatare. unul are legătură cu proiectarea și construcția slabă a substratului, altul este că finisajul pardoselii nu este potrivit pentru utilizarea planificată, un al treilea este o aplicare prost executată și pregătirea superficială a suportului.

Poate părea ironic, dar este cel mai scump să ai probleme cu pardoselile. În medie, o refacere sau o reparație corectă durează cel puțin o săptămână, în funcție de dimensiunea și complexitatea lucrării. reamenajarea și repararea unei pardoseli înseamnă deci timp de întrerupere a activității curente, adică venituri pierdute.

Alegeți o suprafață continuă, neporoasă, impermeabilă și fără îmbinări

Deși favorite de mult timp pentru anumite industrii, placările cu gresie (sau orice acoperire de pardoseală asemănătoare, cu rosturi și îmbinări), au aceaste probleme când vine vorba de igienizare și întreținere. Rosturile de pe suprafața pardoselii reprezintă un risc potențial de contaminare. Igiena suprafețelor depinde inclusiv de aderența adezivului la fiecare bucată de gresie, de calitatea și integritatea chitului de rost folosit.

Chiar și cea mai mică porțiune de chit aplicat necorespunzător, orice fisură sau placă nefixată creează o zonă întunecată și umedă – mediul ideal pentru ca microbii să se reproducă. Rosturile sunt, de obicei, primul loc unde apar fisuri sau unde chitul cedează, expunând marginile plăcilor care apoi se pot desprinde astfel încât aceste zone devin aproape imposibil de curățat corespunzător. apar astfel intervenții frecvente și incomode pentru reparații.

Spre deosebire de acestea, pardoselile turnate din rășini epoxidice, poliuretanice sau din poliuretan-ciment sunt aplicate ca suprafețe netede, monolitice, fără îmbinări sau cu rosturi limitate și sigilate elastic, îmbinând durabilitatea (rezistența la abraziune, rezistența la impact etc.) cu rezistența la temperaturi ridicate și rezistența chimică la cele mai comune produse chimice utilizate în industrie, fără a permite dezvoltarea de microbi.

Evidentiati caile de circulatie si zonele de lucru

Marcajele de pardoseală care disting căile de rulare a vehiculelor de benzile de circulație pentru pietoni, precum si directionalitatea pot ajuta la prevenirea accidentelor si la imbunatatirea fluxului de lucru.

Delimitarea zonelor sau folosirea anumitor culori pentru pardoseală pot contribui la creșterea productivității și performanței prin reducerea numarului de personal neesential intr-o anumita zona.

Respectarea conditiilor sanitare se face marcând faptul că intrarea într-o zonă critică este limitată la cei care poartă echipamente de protecție cum ar fi cizmele, halatele, măștile, mănușile etc

Alegerea materialului pentru pardoseală care se pretează cel mai bine tipului de activitate desfășurat dar și suportului existent.

Pardoseala care aderă în mod inerent și complet la substratul de beton  sprijină igiena zonei de producție și garantează exploatarea de lungă durată. De exemplu, pardoseala de tip PVC sau dale de cauciuc nu se leagă monolitic de stratul suport, trebuie fixată pe beton cu adeziv aplicat local. Acest lucru poate duce la creearea golurilor între acestea și suportul de beton, pemițând bacteriilor și mucegailui să prolifereze neobservate.

Sistemele de acoperire cu rășini în schimb fac corp comun cu substratul de beton, eliminând riscul unor astfel de goluri.

Mai mult, pardoselile din rășini demonstrează o durabilitate excelentă cu rezistență la impact și abraziune precum și o rezistență excepțională la compresiune.

Pardoseala din rășină este impermeabilă la umiditate ceea ce îi permite să rămână intactă și complet lipită în zonele cu prelucrare umedă. Unii producatori ofera soluții pentru condiții nedorite și dificil de abordat, cum ar fi transmisia de vapori de apă prin beton, care pot deteriora aderențaaspectul și funcționalitatea apoape oricărui tip de pardoseală.

Pardoseli industriale poliuretan-cimentoase, permeabile la vaporii de apă, rezistente la agresiune chimică, șocuri mecanice și șocuri termice sunt ideale condițiilor grele de lucru

Evitati acumularile de apa prin asigurarea unei pante corespunzatoare a pardoselilor catre drenuri

Apa uzată, după ce ajunge pe pardoseală, creează zone umede care pot adăposti agenți patogeni și fac pardoseala nesigură pentru lucrători. Crearea unei pante corespunzătoare către rigole sau sifoane este obligatorie în proiectarea pardoselii.

Protejarea corespunzătoare a bordurilor și pereților unei pardoseli industriale

Pardoselile, pereții și bordurile din beton trebuie protejate cu materiale care sa respecte standardele și să reziste deversărilor accidentale ale substanțelor folosite în procesul tehnologic sau pentru igienizare. Dacă sunt aplicate corect, suprafețele acoperite vor fi netede si monolitice pentru a permite curățarea rapidă și eliminarea corespunzătoare a oricăror materiale vărsate.Dacă este cazul, alegeți culori de siguranță pentru borduri, pentru a reduce la minimum accidentele.

Eliminați unghiurile de 90 de grade la îmbinarea dintre pardoseală și perete

Prin eliminarea unghiurilor dintre pardoseala și pereti, se reduc zonele în care se pot acumula și dezvolta bacterii și mucegaiuri iar curățarea și igienizarea se fac mult mai eficient și mai amănunțit. Pardoselile turnate din rășini se execută cu scafe concave cu înălțimi de până la 10-20 de cm și se pot integra perfect în sisteme complete de perete/pardoseală.

Alegeti textura adecvata pentru a imbunatati rezistenta la alunecare a unei pardoseli industriale

Siguranța angajaților este una dintre cele mai importante cerințe pentru orice loc de muncă. Rănirile prin alunecare reprezintă aproximativ 86% din totalul incidentelor iar 90% dintre acestea se întâmplă pentru că pardoseala este umedă.
Aceste accidente sunt în special în industria alimentară, unde apar de 4 ori mai des decât media altor industrii.

Alături de lichide, orice tip de particule cum ar fi pulberea sau granulele, pot crea un pericol de alunecare și accidentare. În timp ce anumite camere de procesare a alimentelor necesita pardoseli netede pentru o igienizare optimă, alte zone au nevoie de un anumit nivel de rezistență la alunecare pentru o siguranță îmbunătățită. În funcție de fiecare zonă de lucru, se pot creea texturi personalizate, îmbunătățind tracțiunea pentru pietoni și vehicule.

Reduceti pericolele din pulberile combustibile cu pardoseli industriale conductive

Diferite pulberi combustibile și ingrediente granulate necesită depozitare și manipulare specială. De exemplu, energia electrică statică generată de o simplă mișcare fizică pe pardoseală poate reprezenta o amenințare reală în vecinătatea acestor materiale.

Ca parte a unui program de siguranta la scara larga, pardoselile epoxidice conductive sau disipative electrostatic (ESD) pot ajuta la disiparea în sigurantă a încărcăturii din locațiile sensibile, cu risc ridicat de explozie.

Asigurați-vă că pardoselile pot suporta stresul termic

Folosirea apei calde sau a aburului pentru igienizarea zonelor de procesare poate afecta rapid orice pardoseală care nu este proiectată pentru șoc termic. Acest lucru este valabil și pentru o zonă de prelucrare la rece sau frigorifică.

Schimbările extreme de temperatură sau șocul termic reprezintă o condiție la care puține tipuri de pardoseală pot rezista. Din fericire, pardoseala poliuretan-cimentoasă este proiectată pentru utilizarea in aceste condiții de lucru.

Asigurati-va ca pardoseala poate tolera extremele de PH

Ingredientele alimentare, substanțele chimice și produsele de curățare pot avea valori PH de la foarte acide până la extrem de alcaline. Indiferent dacă este vorba de acidul citric sau lactic, substanțe de curățare alcaline sau ingredientele sărate, expunerea continuă la substanțe cu PH extrem poate provoca deteriorarea prematură a betonului neportejat. Mai departe, substratul poros deteriorat poate deveni rapid locul ideal pentru creșterea bacteriilor.

Pentru a preveni acest lucru, sistemele de pardoseală turnate pe bază de rășini sintetice oferă variante inovatoare, rezistente la substanțe chimice acide și alcaline cu concentrație ridicată.

Stim ca informatia din acest e-mail este stufoasă! Stim ca poate sa ajungeti pana in acest loc a reprezentat un efort insa facem acest lucru pentru a ne asigura ca va informam asa cum trebuie. Mai mult, saptamanile urmatoare va vom trimite informatii despre pregatirea stratului suport, activitatea pe care noi o realizam poate cel mai bine din intreg spectrul de aplicatori de pardoseli din tara. Pe langa turnarea pardoselilor, trebuie sa ne asiguram ca stratul suport a fost foarte bine pregatit pentru destinatia finala a spatiului dumneavoastra industrial. Despre acestea vom discuta la urmatorul e-mail.

Mai multe puteti vedea si aici

Echipa Elite Surface Systems este dedicata perfectiunii, profesionalismului si durabilitatii. Pardoselile reprezinta de cele mai multe ori o investitie care trebuie sa se amortizeze intr-un timp scurt prin eficacitatea lor, prin durabilitate si prin bunul raspuns pe care il ofera solicitarilor si necesitatilor dumneavoastra.

Va invitam sa urmariti cele 2 videoclipuri inserate in acest e-mail, sa ne adresati intrebari suplimentare pe office2@pardoseli-elite.ro

Mai mult, va amintim faptul ca serviciul nostru de consultanta este unul gratuit, indiferent daca lucrati cu noi sau nu. Oferim acest serviciu prin cei mai buni ingineri specializati pe pardoseli din Romania. Ne dorim ca prin acest serviciu, sa va putem informa corect, intr-o maniera profesionistă si completă.

Pentru mai multe intrebari va rugam sa ne sunati la 0790.536.694

Va multumim pentru atentie,

Va invitam sa mai cititi despre noi si aici