Hidroizolatia cu membrana lichida în vremurile inundațiilor

Hidroizolatia cu membrana lichida în vremuri de inundatie. Ce putem face?

Vedem în aceasta perioada, cel putin toata luna iunie, ca avem fenomene meterologice care ne pun la incercare atat rabdarea cat si ne ingrijoreaza atunci cand ne uitam la investitiile noastre care sunt puse in pericol atunci cand vorbim de un volum ridicat de ploi in cazul toamnei, verii si primaverii respectiv o cantitate ridicata de apa provenita din topirea zapezilor. Avem in fiecare sezon cate o emotie, mai mare sau mai mica si de fiecare data descoperim hibe pe care avem necesitatea sa le rezolvam cat de repede.

In privinta apei de pe acoperis, de pe terase, de pe zone descoperite in general, s-au utilizat de-a lungul timpului izolatiile pe baza de membrana bituminoasa.

Am vazut si vedem ca acest tip de hidroizolatie este poate o solutie la suprafata, descoperind impreuna ca are foarte multe carente in timp si in functie de volumul de apa.

Hidoizolatii prin comparatie: hidroizolatia bituminoasa vs cu membrana lichida

Ca intotdeauna, mergand pe tehnologiile noi in domeniul industrial si fiind de multa vreme angrenati in cele mai eficiente solutii pentru spatiile industriale, noi lucram cu o altfel de hidroizolatie, hidroizolatia cu membrana lichida.

Hidroizolatiile cu membrana lichida pe care noi le aplicam in domeniul industrial de peste 12 ani au urmatoarele avantaje:

  • rezista la frigul iernii prin comparatie cu membranele bituminoase care au carente in acest sens
  • sunt etanse la ploi diluviene
  • nu se dezintegreaza sub actiunea razelor UV spre deosebire de membranele bituminoase
  • nu sunt luate de vant si rezista la socuri termice.
  • detin o tehnologie avansata pe baza de poliuretan cu intarire declansata de umiditate MTC
  • sunt concepute pentru a obtine o hidroizolatie perfecta a acoperisului sau spatiului protejat
  • se pot aplica la rece fara necesitatea caldurii sau focului, prin comparatie cu membranele bituminoase care au nevoie de caldura sau foc

In privinta acestui punct, de aplicare cu foc, la membranele bituminoase trebuie o deosebita atentie in scoli, in industria chimica, petroliera, farmaceutica, la cladirile foarte inalte, in aeroporturi si aerodromuri. Toate aceste domenii mai  devreme enumerate au foarte multe specificatii in care membrana bituminoasa nu este deloc o alegere fericita. Sigur ca si in alte domenii, dezavantajele membranei bituminoase raman aceleasi si din ce am observat, nu reprezinta o solutie eficienta pe termen lung.

Tehnologii noi in hidroizolatii

Hidroizolatia pe baza membranei lichide se foloseste de o tehnologie de intarire a poliuretanului, intarire in prezenta umiditatii sau declansata de umiditate (MTC)

Hidroizolatia cu membrana lichida se intareste in 10 minute de la aplicare, fiind o solutie extrem de sigura si eficienta. Ea este rezistenta UV si se aplica foarte bine si cu reusite deosebite si in privinta detaliilor.

Fiind o izolatie speciala, fara rosturi, suduri, suprapuneri,imbinari asa cum vedem la membranele bituminoase, hidroizolatia cu membrana lichida ofera capacitati deosebite si nu permite patrunderea vaporilor de apa in izolatie. Mai mult ea se muleaza excelent pe orice tip de acoperis, atic sau suprafata expusa, fiind o solutie pentru care suntem si am fost constant solicitati de acele persoane juridice sau chiar si fizice, tocmai pentru durabilitatea in timp si investitia sigura realizata.

Un alt aspect demn de luat in seama este aspectul greutatii. O hidroizolatie cu membrana bituminoasa cantareste foarte mult, o hidroizolatie cu membrana lichida poate cantari si de 10 ori mai putin.  Mai mult, reflexia membranei bituminoase creste temperatura foarte mult, pe cand hidroizolatia cu membrana lichida o scade cu cel putin 4 grade.

O alta comparatie se poate realiza si in perioada verii, cand membranele bituminoase se inmoaie, devenind foarte sensibile si cu risc mare de gaurire. Iarna pe de alta parte, membrana bituminoasa se contracta. Socurile termice, pe scurt, nu sunt ”prietene” cu membrana bituminoasa. Ceea ce ne incurajeaza si mai mult sa va recomandam hidroizolatia cu membrana lichida.

Concluzii

Diferentele sunt multe si sunt de anvergura. Indiferent cum privim, mai devreme sau mai tarziu, tot va trebui sa apelam la solutiile cele mai bune pentru investitiile noastre. Mai devreme sau mai tarziu, asa cum vedem si in majoritatea tarilor din lume, aplicarea hidroizolatiei cu membrana lichida va deveni o normalitate iar in Romania, din ultimele comenzi si lucrari realizate, vedem ca suntem aliniati si noi spre aceasta solutie care pe buna dreptate, este o solutie completa, stiintific demonstrata si care se bucura de o eficienta ridicata pe o perioada indelungata de timp.

Daca vreti sa discutam mai multe despre hidroizolatiile cu membrana lichida, va asteptam cu drag sa ne apelati la 0790.536.694 . Va suntem la dispozitie cu toate informatiile necesare! Ne mai puteti gasi si pe Linkedin aici