Pardoseala epoxidica industriala – Tot ce trebuie să știți înainte să luați o decizie

Pardoseala epoxidica industriala si toate informațiile de care ai nevoie

Sa începem cu începutul: Ce este o pardoseala epoxidica industriala?

Pardoseala epoxidica industriala este o șapa autonivelantă pe baza de rășini. Este poate cea mai cunoscută iar pentru noi este cea mai solicitata de catre clientii nostri.

Este folosita atat in spatiile industriale cat si in cele comerciale, fiind foarte rezistenta si avand o durabilitate extinsa. Este excelenta pentru zonele in care avem un trafic intens atat pietonal cat si de masini, agregate industriale si utilaje de mare tonaj.

Pardoseala epoxidica industriala se curata foarte usor si foarte bine, este o pardoseala industriala igienica, nepermitând dezvoltarea bacteriilor. Industrii ca cele producatoare de alimente, depozitele, spitalele, farmaciile, carmangeriile au obligatia de a utiliza o astfel de pardoseala.

Pardoseala epoxidica industriala se lipeste foarte bine de stratul de beton, avand avantajul reticularii . Are caracteristici deosebite, protejand stratul suport de beton la impact, abraziune, apa si alti agenti chimici.

Utilizarea de pardoseli epoxidice industriale

Pardoselile epoxidice industriale au proprietati adezive foarte bune. Au rezistenta exceptionala atat chimica cat si la temperatura mare. Sunt izolatori electrici si au proprietati mecanice deosebite. Toate acestea se datoreaza reactiilor chimice dintre rasini si intaritorii pe care ii folosim atunci cand turnam o pardoseala epoxidica.

Vopselele utilizate la pardoselile epoxidice industriale sunt folosite cu precadere la interior. In exterior acestea nu sunt atat de rezistente, fiind sensibile la razele UV,  preluand un aspect de creta in urma impactului razelor UV asupra lor. Sunt foarte rezistente la coroziune, bune protectoare impotriva atat a apei cat si a umiditatii. Din acest motiv sunt utilizate ca prim strat in zonele cu umiditate si in industria auto.

Repararea stratului suport, a fisurilor, prin procedee de injectare a rasinii expoxidice

La reparatiile pe care le realizam pentru fisurile sau crapaturilor din beton, noi utilizam rasina epoxidica pentru ca au o rezistenta foarte ridicata, au o aderenta foarte ridicata si este potrivita atat in domeniul constructiilor civile cat si industriale.

Aplicarea rasinii are loc prin injectie sau turnare, direct in crapaturi, nu inainte ca fisurile sa fie curatate si degresate foarte bine. Facem acest lucru pentru a spori aderenta rasinii in crapaturile respective. Totodata, acopera foarte bine stratul suport din beton, creand un corp comun cu betonul, fara a avea vreun risc de desprindere. Rasina este utilizata si pentru a proteja betonul de infiltratiile de apa sau in cazul abraziunii.

Aplicarea de pardoseli epoxidice industriale

Aplicarea pardoselilor epoxidice se realizeaza in 4 etape:

Prima etapa este pregatirea stratului suport. Cand vorbim de pregatire, ne referim la slefuirea sau frezarea sau sablarea betonului care reprezinta stratul suport. Desi nu multa lume vorbeste despre acest lucru, pregatirea stratului suport este esentiala pentru durata de viata a pardoselii epoxidice. Printr-o pregatire asa cum este nevoie, cu reparatiile locale ale fisurilor, gaurilor si altor crapaturi cat si prin aplicarea solutiilor pentru corectarea planeitatii stratului suport, putem avea un rezultat final foarte bun. Majoritatea competitorilor nostri nu acorda din pacate atata atentie asupra acestei etape, etapa la care noi preferam sa investim mai multe resurse tocmai pentru ca lucrarea sa fie un succes pe termen lung. De multe ori am fost chemati sa reparam lucrarile altor colegi care nu au acordat atata atentie cat este nevoie pregatirii stratului suport. De aceea ne-am ales si numele de Elite Surface Systems. Pentru ca stratul de suport trebuie sa fie de elita ca noi sa turnam si sa egalizam prin trafalet si gletiera, pardoseala epoxidica industriala.

A doua etapa este Amorsarea stratului suport. Ne referim la amorsarea suprafetei cu rasina epoxidica. Si aceasta etapa este extrem de importanta si de felul in care este realizata depinde atat longevitatea pardoselii cat si aderenta stratului de baza.

A treia etapa este aplicarea stratului de baza. Aplicarea acestui strat se face cu o grosime variabila. Aici este momentul in care putem sa si personalizam pardoseala epoxidica industriala prin adaugarea de chips-uri colorate sau cuart colorat

A patra etapa si ultima este aplicarea stratului de sigilare , acesta putand fi mat,lucios, transparent sau colorat, cu textura potrivita industriei: antiderapanta, texturata, neteda.

Este foarte important de stiut faptul ca o pardoseala epoxidica industriala se poate aplica in doua-trei straturi. Acest lucru se realizeaza in functie de destinatia spatiului industrial, de traficul in respectivul spatiu, de greutatea vehiculelor si utilajelor care tranziteaza respectivul spatiu.

Cat dureaza aplicarea pardoselii epoxidice industriale?

Timpul pe care noi il recomandam pentru intarire este de 2-4 zile . Prin intarirea totala vom putea avea o pardoseala rezistenta si cu stabilitate dimensionala exceptionale. Dupa acest interval, se poate utiliza la maximum din punct de vedere tehnic, putand si tranzitata de camioane, motostivuitoare, utilaje grele.

O utilizare spectaculoasa pentru care suntem din ce in ce mai solicitati este cea rezidentiala, in spatiile de locuit. Am obtinut pana acum efecte de marmura, de adancime, de apa curgatoare, de ocean cu pardoselile decorative 3D. Ca si in cazul pardoselilor industriale, ne bucuram de aceeasi rezistenta ridicata pentru straturile de peste 2mm.

Pardoseala epoxidica industriala realizata (turnata) de Elite Surface Systems are urmatoarele caracteristici tehnice:

 • Indeplineste condițiile sanitare europene de calitate și siguranta alimentară DSVSA, HACCP si ISO 22000, precum si cele de rezistență electrică IEC 61340-4-1 și EN 1081
 • Rezistentă la actiunea grasimilor, uleiurilor, carburantilor, apei sub presiune, agentilor si proceselor de curatare.
 • Pardoseala epoxidica are un miros neutru si continut redus de compusi organici volatili
 • Este impermeabila, izolând complet suportul pe care este aplicată
 • La pardoselile epoxidice se poate regasi un finisaj texturat, neted sau antiderapant, in functie de necesitatile beneficiarilor
 • Este antistatică/anti-praf
 • Pardoseala epoxidica se poate aplica și peste pardoseli vechi (pardoseli din rașini, beton degradat, placi ceramice, mozaic etc)
 • Are rezistenta mecanica, chimica, la abraziune, soc termic, UV, rezistenta la diferite tipuri de trafic
 • Se aplică și se usucă rapid
 • Gamă de culori diversificată precum și de texturi, la alegerea beneficiarilor.

Pardoseli epoxidice – Avantajele și beneficiile acestora

 • Pardoselile epoxidice sunt suprafete continue, fara rosturi sau imbinari evitand astfel dezvoltarea florei microbiene acestea fiind igienice, usor de curatat si de intretinut. Ele au proprietati conductive / disipative electrostatic.
 • Sunt usor de curatat si dezinfectat. Nu contamineaza produsele, nu le afecteaza caracteristicile.
 • Prin aplicarea lor, se economisesc importante resurse financiare si timp
 • Pardoselile epoxidice protejeaza betonul, nu permit patrunderea apei si de asemenea nu permit scurgerea substantelor poluante in mediul inconjurator
 • Ele sunt rezistente la alunecare și ofera siguranta angajatilor in mediul de lucru
 • Reduc expunerea la factori alergenici
 • Pardoselile epoxidice pot fi turnate în spații cu destinații complexe și diverse
 • Aplicarea are loc rapid, astfel nu este necesara oprirea activitatii pe perioade lungi de timp

Cand ne referim la pardoseli epoxidice, ne referim la un aspect plăcut, cu posibilitatea personalizării lucrărilor noastre.

Mai multe despre pardoseala epoxidica puteti gasi si aici