Pardoseala industriala. Ce inseamna o pardoseala de trafic intens ?

Pardoseala industriala . Ce înseamnă o pardoseala de trafic intens?

Pardoseala industriala si ce inseamna aceasta cu adevarat? In ultimii 12 ani, mergând la peste 1000 de spatii industriale in toata tara, fie de productie, de logistica, de transport, de servicii etc. , am luat contact din mers cu foarte multi oameni extraordinari, oameni care intotdeauna ne-au creat o mare bucurie in a-i cunoaste, in a invata de la acestia dar si carora sa le transmitem si noi bagajul amplu de cunostinte pe care l-am adaugat in atatia ani. Mereu ne-am prezentat acolo unde clientii nostri au avut nevoie de noi si am prezentat acele avantaje care ne-au propulsat intotdeauna ca prima optiune pentru ei.

Cand vorbim de o pardoseala de trafic intens ne referim in primul rand la un sistem de pardoseli speciale, cu o componenta bine definita, cu o componenta calculata, realizata in primul rand ca pardoseala industriala sa aiba durabilitate in timp si indiferent de modul de utilizare, sa reziste, sa nu crape, sa nu isi piarda proprietatile, sa aiba o rezistenta mecanica foarte mare indiferent de temperatura precum si de tipul de rulaj pe acestea.

O pardoseala de trafic intens mai inseamna ca rezistenta la abraziune sa fie foarte ridicata, adica indiferent de ce tipuri de mecanisme folosim, utilaje, vehicule, ea sa reziste si sa completeze intregul set de necesitati ale operatorului industrial partener.

Fie ca vorbim de domeniul productiei, al serviciilor (acestea doua sunt cele care necesita de cele mai multe ori pardoseli de trafic intens) sau din domeniul alimentar, comercial, auto, pharma sau oricare altele, beneficiarii serviciilor si produselor noastre, cu un numar mare daca stam si ne uitam putin in urma noastra, au ales intotdeauna o solutie care sa ii ajute, sa le ofere garantii, sa le ofere posibilitatea de a-si planifica fara emotii urmatorii ani de productie sau servicii.

De ce e important sa iti planifici fara emotii ani intregi de activitate atunci cand alegi o pardoseala de trafic intens?

Raspunsul este pe cat de simplu, pe atat de amplu.

In primul rand, atunci cand discutam despre pardoseala industriala, vorbim in primul rand despre o investitie mai degraba decat o cheltuiala.

O pardoseala industriala corecta reprezinta in fapt un timp indelungat de utilizare a acesteia, fapt ce se transpune printr-o productie indelungata, pe un timp de lucru indelungat, pe o pastrare a celor mai buni indicatori in procesele de productie, de servicii si asa mai departe.

O pardoseala de trafic intens reprezinta poate una dintre cele mai mari investitii si este clar ca nu iti permiti sa dai gres atunci o alegi.

Totodata, pe langa investitia deloc de neglijat, este nevoie sa iti alegi o pardoseala care sa tina. Da, exact, care sa tina, chiar daca nu este cel mai utilizat cuvant dar transmite ceea ce in subconstientul nostru avem.

Este important ca o pardoseala sa fie durabila, sa reziste atat prin prisma cheltuielilor cat si prin prisma incapacitarii potentiale in cazul unei defectiuni sau defect al pardoselii.

De multe ori perioada in care trebuie sa inchidem activitatea pentru repararea pardoselii industriale ”costa” mai mult decat diferenta intre o pardosea acceptabila si una cu adevarat buna.

Ce face o pardoseala industriala, buna?

Asa cum spuneam mai devreme, rezistenta mecanica garantata, rezistenta la abraziune ridicata sunt doua dintre aspectele fundamentale atunci cand discutam cu adevarat despre o pardoseala industriala buna.

Ca sa obtinem aceste rezistente la cel mai inalt nivel, avem nevoie sa folosim materiale intr-o proportie chimica bine stabilita si urmarita intrutocmai, intr-o amestecare a acestora optima, printr-o turnare sau aplicare facute ca la carte, urmarind liniile tehnologice specifice fiecarui tip de pardoseala industriala, modul acestora de imbinare, de protejare precum si de uscare optime.

Mai mult, ceea ce face o pardoseala industriala cu adevarat buna, pe langa rezistenta ei indelungata, este continutul compusilor organici volatili. Acest continut trebuie sa fie foarte redus.

Cu cat avem aceste realizari in procesul nostru de pardosire, avem sansa unei pardoseli foarte bune si durabile. Inca de la inceput, daca sa zicem ne spuneti ce fel si in ce mod veti turna o pardoseala, noi va putem spune si care sunt sansele acesteia sa reziste.

Pentru ca o pardoseala buna nu se toarna oricum, nu se amesteca oricum si mai ales, nu se amesteca din orice. Chiar si culoarea, atunci cand se adauga, trebuie intr-un anumit fel amestecata, in mai multe runde si prin procedee diferite pentru fiecare pardoseala in parte.

Pardoseala de trafic intens are rosturi?

Raspunsul cel mai simplu aici este ca nu. Cu cat avem mai putine rosturi intr-o pardoseala, cu atat sansa ca ea sa dureze mai mult este din ce in ce mai mare.

Astfel, o pardoseala industriala de trafic este obligatoriu sa nu aiba rosturi, sa fie continua. Rosturile sunt acele puncte slabe ale unei pardoseli.

Cu cat avem mai putine rosturi cu putinta in general, cu atat sansa deteriorarii acesteia este mai mica.

Pardoseala industriala se intretine usor?

Aici de multe ori am uimit pe clientii nostri spunandu-le ca da, o pardoseala industriala de trafic se poate intretine usor si fara costuri.

Intretinerea vine tocmai din faptul ca ea este durabila de la buna ei turnare. Daca ea este facuta sa reziste de la primele picaturi de rasini care se amesteca pana la ultimul mililitru de rasina turnata, evident ca daca ia nota maxima la durabilitate in conditii de trafic intens, greu, va lua nota maxima si la intretinere.

Sunt reguli de bun simt pentru intretinerea acesteia, pe care le vom aborda cu alta ocazie, in curand!

Ce alte caracteristici trebuie sa urmaresc la pardoseala industriala calitativa?

Atunci cand vorbim de caracteristicile pardoselilor de trafic intens, sigur ca ne vom opri la importanta rezistentei la substante chimice. O pardosea industriala de trafic intens va rezista la o multitudine de substante chimice.

Pardoselile industriale sunt create sa reziste la intemperii, la factori extrem de agresivi atat din exterior cat si din interior. Iar cand vorbim de interior, mai ales cand vorbim de spatii de productie sau chiar de servicii, ne referim de multe ori la contactul multitudinii de substante chimice (de la unele dintre cele mai uzuale pana la cele mai rare) cu pardoseala industriala de trafic intens.

Iar contextul in care aceste substante intra in contact cu pardoseala este de la cel uzual, natural prin natura activitatii industriale pana la cel accidental, cand din neatentie sau pur din neglijenta, substante chimice periculoase pot intra in contact cu pardoseala industriala turnata. Chiar si asa, noi trebuie sa fim pregatiti si de accidente si de uzura la capacitate maxima.

Astfel, Elite, atunci cand a montat si doar 10 mp demonstrativi pentru un client, s-a asigurat ca acea pardoseala industriala de trafic intens, greu, va rezista cu cel putin 25% mai mult decat alte pardoseli pe care le putem gasi pe piata.

Si acum, incheierea

Si ca sa incheiem cu acest subiect, am lasat ce este iarasi foarte important si de multe fundamental industriei, la urma. Si aici ne referim la aspectul impermeabilitatii. Impermeabilitatea este iarasi un deziderat obligatoriu pentru pardoselile industriale de trafic intens.

Apa si celalalte lichide nu trebuie sa intre in pardosea, ele trebuie sa stea deasupra pardoselii, in niciun caz sa nu se infiltreze. Aici vorbim iarasi de tipul de pardoseala pe care o turnam, de componenta ei chimica, dar mai vorbim si de amestecare sau mixare, vorbim si despre turnarea ei efectiva, despre intinderea si egalizarea ei.

Toate acestea fac parte din ”arsenalul” Elite, prin care noi am reusit sa reprezentam pe piata o alegere viabila, de succes, garantata si serioasa. Pentru ca pardoseala este un subiect serios si sensibil de multe ori in acelasi timp, este un subiect important, un subiect esential. Iar cu acestea nu ne jucam!

Va invitam si pe pagina noastra de Youtube, aici

Daca vrei sa obtii o cotatie, mergi la pagina Contact si completeaza te rugam formularul de contact. Vom fi alaturi de tine in cel mai scurt timp!