Pardoseli din rasini vs Pardoseli din gresie sau parchet. Avantaje si diferente. Noul trend în renovarea locuintelor

Pardoseli din rasini si trenduri în renovarea locuințelor si a birourilor. Pardoseala decorativă din rășini, aleasă tot mai mult.

 

În ultima perioadă, am fost solicitați de foarte multe ori pentru a turna pardoseli din rasini în birouri, cabinete și din ce în ce mai mult, în apartamente, vile și spații de locuit.

Pentru că este un trend care începe să își pună amprenta în alegerile pe care le facem și pentru că din ce în ce mai mulți arhitecți au început să recomande pardoselile de rășină, venim și noi în ajutorul vostru cu mai multe specificații tehnice pentru a lua cele mai bune decizii și mai ales, în deplină cunoștință de cauză.

Astfel, găsim foarte util să îți explicăm pe larg ce înseamnă o pardoseală din rășini, care sunt avantajele acesteia, care sunt diferențele și apoi să îți poți lua o decizie bună pentru tine și familia ta sau afacerea ta.

Cum facem comparatia intre pardoseli?

Începem prin a-ți spune că o pardoseală epoxidică sau poliuretanică decorativă este cu totul și cu totul diferită față de ceea ce ești obișnuit, nefiind deloc o alegere ”clasică” ci o alegere foarte modernă, futuristă și mai mult, care înseamnă o mult mai mare rezistență în timp.

Ca să fim și mai clari, la finalul articolului te rugăm să regăsești 3 coloane, cu analiza comparată între pardoselile din rășini, gresie și parchet. Dacă la gresie și parchet suntem siguri că ceea ce vom scrie mai jos sunt poate cunoscute de tine, credem că informațiile pe care ți le vom furniza apropos de pardoselile din rășini, te vor face foarte foarte curios să iei cel puțin în calcul și această variantă pentru următoarea renovare. În cele ce urmează îți explicăm pe larg, iar cele 3 coloane le vei regăsi mai jos.

Pardoseli din rasini decorative. Caracteristici, avantaje, dezavantaje.

Atunci când ne gândeam în trecut la o pardoseală pe bază de rășini, ne venea în minte imaginea unei hale de producție, a unui spațiu industrial sau a unui cabinet medical/spital. În ultimii 12 ani, am turnat peste 300 000 de mp de pardoseli pe bază de rășini în mediul industrial (inclusiv medical) și într-adevăr, dacă am fi spus acum 10 ani de pildă unor beneficiari că ar fi potrivit ca nu doar în hală să-i turnăm pardoseala ci și acasă, probabil că ar fi fost destul de mirat.

Azi însă, am avut parte de foarte multe solicitări din partea beneficiarilor noștri ca după ce urma să terminăm de turnat în spațiul industrial, să ne ocupăm și de spațiul de locuit, cu o pardoseală decorativă unicat. Și așa am ajuns să scriem și acest articol.

Pardoseala decorativa pe bază de rășini este o suprafață continuă, fără rosturi. Este ca un covor continuu, perfect drept, fără niciun defect, fără defecte din fabricație (cum putem găsi izolat la unele plăci de gresie sau parchet). Fiind continuă, nu există riscul deplasării plăcilor cum avem la gresie, la parchet.

Această pardoseală este extrem de rezistentă. Indiferent ce scăpăm pe pardoseala pe bază de rășini, nu se vor vedea semne. Nu există riscul de crăpare sau de fisurare sau de zgâriere, cel mult se poate deforma dar și deformarea se poate rezolva cu ușurintă apoi.

Practic, atunci când vorbim de o pardoseală pe bază de rășini, nu avem toate riscurile mecanice pe care în mod normal le avem în aplicarea celorlalte tipuri de pardoseli.

Oricand ni se poate intampla…

Chiar de curând, apropos de acest aspect, aveam o cunoștință care ne-a spus că el va pune un parchet foarte bun și scump, super rezistent și că nu are ce să i se întâmple acestuia în timp. După câteva zile, ne-am întâlnit cu această persoană și a recunoscut că imposibilul s-a întâmplat în sensul în care, în bucătărie fiind și având parchet inclusiv acolo, i-a căzut un cuțit de dimensiuni mai mari, fix cu lama în jos, cu vârful lăsând în cădere o urmă considerabilă pe parchetul nou montat.

A rezolvat situația până la urmă: a luat o plantă și a pus-o în locul în care a avut loc accidentul… Este un caz real ce ne-a fost relatat chiar acum o săptămână. Sigur, o să zici că vrem să te convingem. Nu vrem să te convingem, te vei convinge singur până la finalul acestui articol! Tu vei sti daca vei alege pardoseli din rasini. Noi te informăm, decizia e la tine, ca întotdeauna!

Cand vorbim de pardoseli din rasini, cât de importantă este impermeabilitatea?

O pardoseală decorativă pe bază de rășini este impermeabila. Indiferent de cât de multă apă curge pe ea, nu există riscul de a inunda pe altcineva. Nu se scurge prin ea nimic, este 100% impermeabilă. Dacă ai o inundație și ai parchet, trebuie să il schimbi. Dacă ai o inundație și ai pardoseală pe bază de rășini, tot ce trebuie să faci este sa o ștergi, simplu și atât.

O pardoseala decorativă pe bază de rășini este personalizabilă 100%. Adică o poți face unicat. Ce culoare vrei sau îți poți imagina, ce formă și model dorești, orice îți poți imagina, cu o pardoseală decorativă pe bază de rășini, este posibil. Dacă vrei să ai un spațiu sau o anumită culoare, pardoseala pe baza de rășini ofera o mare diferență între gresie și parchet, unde ai câteva modele și culori din care poți alege.

La pardoseala pe bază de rășini ai de câteva mii de ori mai multe posibilități. Adică ai posibilitatea să îți imaginezi și să primești exact ceea ce îți imaginezi, nu să alegi din imaginația unui producător de gresie sau parchet.

Pardoseala decorativă pe bază de rășini se curăță foarte ușor. Dacă la gresie există rosturi unde se poate depozita mizeria sau bacteriile, la parchet ai la fel rosturi unde se pot depozita acestea, ei bine la pardoseala decorativă nu există acest risc.

Neavând rosturi, nu se depozitează mizeria pe nicăieri, nu trebuie să cureți și să freci rosturi, nu trebuie să îți pierzi timpul cu aceste lucruri. Și dacă ai și un robot de curățare, acesta se va descurca mult mai bine pe o suprafață pe bază de rășini față ce suprafețele clasice.

Sunt diferențe la capitolul raze UV si efectele acestora asupra pardoselilor?

Aici e aici.. ce se întâmplă în timp cu o pardoseală pe bază de rășini expusă la razele UV? Știm că gresia în timp se decoloreaza, parchetul nici nu mai amintim.. Ei bine, o pardoseală pe bază de rășini niciodată nu se va decolora. O pardoseală rășinoasă este rezistentă la razele UV, indiferent de culoare, indiferent de intensitatea razelor și își păstrează fără niciun fel de problemă prospețimea coloritului, pe o perioadă nelimitată.

Iar ca mărturie, putem verifica parcările care au acest tip de pardoseală, bătute de soare un timp îndelungat de timp și care nu își modifică deloc culoarea. Dacă o curățăm bine, pardoseala pe bază de rășini va arăta excelent și după 10 ani și după 20 de ani.. În principiu, o pardoseală rășinoasă arată bine, ca nouă, până te saturi de ea. Nu ești niciodată constrâns să o schimbi, doar dacă vrei la un moment dat să alegi ceva diferit, o culoare diferită, un model diferit etc.

Umiditate mare sau mică si rezistență într-un singur mod

Pardoseala rășinoasă este excelentă atât în băi pentru rezistența ridicată la umiditate mare sau mică. Este excelentă în spațiul de gătit, în bucătării pentru că este mult mai ușor de păstrat și de curățat.

Este mult mai rezistentă la trafic decât orice tip de pardoseală utilizată până acum. Și pâna la urmă este normal să fie așa prin modul său de turnare, de materialele folosite și gradul foarte ridicat de rezistență.

Un alt aspect, foarte interesant de altfel, care se referă la penultimul paragraf, este faptul că putem să îi schimbăm culoarea sau modelul foarte simplu. În comparație cu gresia sau parchetul, nu este necesar să o dezinstalezi ci doar să torni un strat nou, cu un model și o culoare dorită, pur și simplu peste.

Din acest punct de vedere, al deranjului preîntâmpinat, al mizeriei care se face la celălalte forme de pardoseală, pardoseala decorativă pe bază de rășini pur și simplu nu are egal.

Pardoseală, pardoseală, care este mai alunecoasă în țară?

Și ca să punem punctul pe I, să discutăm și despre temerea tuturor asupra suprafeței alunecoase! Din obișnuință, când vedem o suprafața lucioasă ne ducem cu gândul la faptul că sigur este alunecoasă. Este normal să credem acest lucru, așa suntem obișnuiți de când suntem mici, vedem gheață – suntem mai atenți cum pășim, vedem gresia lucioasă – suntem atenți să nu fim uzi pe încălțăminte ca să nu alunecăm și așa mai departe.

Marea schimbare pe care o aduce o pardoseală pe bază de rășini, în ciuda faptului că poate părea alunecoasă fiind lucioasă, este în realitate antiderapantă. Și aici nici nu are sens să comparăm cu gresia sau parchetul pentru că putem să rememorăm ultima oară când am fost într-un hypermarket, uzi pe încălțăminte. Dacă ne amintim noi bine, realizăm că nu am alunecat pe acest tip de pardoseală. Niciodată! Nu același lucru îl putem spune și despre gresie..

Ca să sintetizăm, te rugăm să vezi punctele pro si contra prin comparație între pardoseli din rasini, cu gresie si cu parchet. Concluziile noi ni le-am tras în atâția ani, te invităm să analizezi și tu și să ne spui ce părere ai.

Mai multe poti regasi si pe pagina noastra oficiala Linkedin aici

Pardoseli pe bază de rășină

Puncte pro:

 • suprafață continuă
 • rezistență foarte mare
 • impermeabilă
 • personalizabilă
 • ușor de curățat
 • rezistență ridicată la UV
 • antiderapantă
 • rezistentă la umezeală
 • rezistentă la impact
 • ușor de modificat

Pardoseli din gresie

Puncte pro:

 • aspect plăcut
 • modele și mărimi diferite
 • destul de rezistentă la fisuri
 • destul de rezistentă la umezeală
 • ușor de curățat

Pardoseli din parchet

Puncte pro:

 • ușor de montat
 • preț destul de scăzut pentru modele basic
 • rezistent la uzură scăzută
 • multitudine de modele
 • multitudine de dimensiuni
 • antiderapant
 • ușor de demontat

Pardoseli pe bază de rășini

Puncte contra:

 • cost inițial mai ridicat
 • uscarea pardoselii în 24 de ore

Pardoseala din gresie

Puncte contra:

 • rosturi în care se depozitează mizeria
 • rezistență scăzuta la impact
 • rezistenta UV scazuta
 • schimbarea este anevoiasă
 • marginile se pot rupe
 • se pot dezlipi plăci sau plinta
 • alunecoasă în contact cu apa

Pardoseala din parchet

Puncte contra:

 • nu este impermeabila
 • nu este rezistenta la umiditate
 • prezenta acarienilor in timp
 • necesitatea intretinerii
 • fara rezistenta UV
 • costuri mari pentru reconditionare

Concluzii despre diferentele dintre cele 3 pardoseli

Dacă ne uităm cu atenție la elementele descrise în tabelele de mai sus, vom vedea că diferențele sunt destul de mari. Sigur că pentru a lua o decizie este necesar să vedem mai multe modele, să încercăm o pardoseală, să o probăm. Pentru acestea vă stăm la dispoziție, cu modele și cu exemple de lucrări menite să vă ajute să luați cea mai bună decizie pe termen lung și o decizie care să vă ajute să obțineți exact ceea ce căutați.

Până atunci, vă invităm să vedeți câteva poze cu pardoselile noastre decorative. Vă stăm la dispoziție cu orice alte informații necesare.

Alege ELITA. Alege Elite Surface Systems!