Pardoseli industriale alimentare

Pardoseli pentru domeniul alimentar.

De-a lungul timpului cand vorbim despre pardoseli industriale alimentare, primind multe intrebari si solicitari de informatii atat din partea clientilor nostri cat si din partea celor pe care i-am consiliat in colaborarile noastre, am hotarat, in ciuda timpului limitat sa scriem acest articol . Il puteti gasi atat pe site-ul nostru de prezentare cat si pe pagina noastra de Linkedin, despre pardoselile utilizate in domeniul alimentar.

Pardoselile alimentare, pardoselile industriale alimentare sau pardoselile in domeniul alimentar (asa cum sunt ele denumite in industrie) au fost intotdeauna pentru noi o bucurie in realizare. Ele au reprezentat o puternica stare de satisfactie de fiecare data cand am realizat fiecare pardoseala alimentara pentru clientii nostri. De ce?

Caracteristici ale sistemelor de pardoseli industriale alimentare

In primul rand, o pardoseala pentru industria alimentara are mai multe elemente pe care trebuie si este obligatoriu sa le indeplineasca.

Pardoselile din domeniul alimentar au caracteristici aparte de alte pardoseli, cum putem aminti de faptul ca au necesitatea de a se bucura de o rezistenta chimica foarte ridicata. Pardoselile alimentare pe care noi le-am turnat de-a lungul timpului, au o rezistenta chimica deosebita, rezistand la o foarte larga gama de acizi organici sau anorganici. Ele rezista si la game extinse de alcalini, amine, saruri si solventi.

Un alt aspect pe care o pardoseala industriala alimentara trebuie sa il respecte este faptul ca ea trebuie sa reziste la diferente de temperatura extrem de ridicate. Noi am turnat pardoseli care rezista intre -40 si +120 grade Celsius.

Capacitatea pardoselii de a rezista la diferente mari de temperatura sau la un spectru larg de temperaturi este data atat de felul in care este turnata. (aici avem si noi cateva secrete). Totodata este data si de tipul de material pe care il folosim.

In experienta noastra, am ajuns la concluzia ca trebuie sa alocam intotdeauna cele mai bune tipuri de materiale! Am ales sa utilizam cele mai bune tipuri de turnare si sa ne realizam proiectele cu cele mai bune persoane! Angajatii nostri sunt scoliti de zeci de ani in domeniul pardoselilor industriale.

Faceam un calcul impreuna, in echipa, si am ajuns la cifra de 35 de ani de experienta cumulata, a echipei.

Astfel, cand am demarat un proiect, nu am folosit doar materiale. Nu ne-am orientat doar catre tehnici ci ne-au fost si ne sunt de ajutor si numerosii ani de experienta cumulativa inregistrata prin dragii nostri colegi.

Pardoseli industriale alimentare. Aspecte ce tin de curatare de pardoseli pentru domeniul alimentar

Un aspect foarte important de altfel, care face ca intre noi si alti competitori sa apara diferentieri pregnante, este faptul ca din punct de vedere al curatarii, o pardoseala industriala alimentara trebuie sa se poata curata cu aburi la grosimea stratului, de 9 mm.

In domeniul industrial alimentar, curatarea este fundamentala! Daca o pardoseala nu rezista in timp proceselor repetitive de curatare profunda si isi modifica in timp caracteristicile, evident ca este necesara in scurt timp o imbunatatire a acesteia.

Din fericire, clientii care au apelat de la bun inceput la serviciile noastre, nu au avut necesitatea reimbunatatirii pardoselilor. Intotdeauna ne-am concentrat ca serviciile realizate de catre noi sa fie asa cum se zice, ”Facute o data si bine!”.

Din nefericire insa, am experimentat in multe situatii acest proces al refacerii anumitor pardoseli, poate realizate in graba de colegii nostri din industrie.

Orisicum, industria alimentara este o industrie care necesita absolut in mod continuu pardoseli din ce in ce mai avansate, iar ceea ce noi am reusit, cu modestie spunand, a fost sa ne aflam mereu in varful tehnologic din domeniul nostru.

Aderenta si forta de aderenta a pardoselilor pentru domeniul alimentar, rezistenta mecanica si rezistenta la alunecare. Ce ne trebuie cand vorbim despre pardoseli industriale alimentare

Un alt aspect al pardoselii alimentare se refera la forta de aderenta. Forta de aderenta mai mare decat rezistenta de rupere la intindere a betonului este iar un fenomen pe care il stapanim foarte bine prin prisma experientei noastre cumulate in cele peste 250 de lucrari din domeniu. Lucrarile noastre au fost atat de mici dimensiuni cat si de dimensiuni mai mari.

Faptul ca nu se decoloreaza, faptul ca nu au miros, sunt deja elemente pe care noi le consideram normale. Si de altfel obligatorii pentru o industrie alimentara, unde pretentiile si asteptarile din toate partile sunt in continua crestere.

Rezistenta mecanica mare cat si rezistenta la alunecare, sunt fundamentale in pardoselile alimentare sau pardoselile industriale alimentare. Si aici iar vine in discutie atat experienta cat si tehnica dar mai ales capacitatea angajatilor nostri si echipelor noastre specializate in pardoseli industriale alimentare.

Daca nu investim in rezistenta mecanica, procesul trebuie repetat in scurt timp. Daca nu este rezistenta la alunecare, putem avea probleme despre care nici nu vrem sa aducem vorba in acest articol.

Asa ca, in momentul in care va alegeti sa faceti aceste modificari, modificari care sunt in realitate costisitoare, intotdeauna recomandarea noastra este sa priviti pe termen lung si niciodata pe termeni financiari directi. De cele mai multe ori, ieftin inseamna putin sau cel mai sincer, inseamna prost.

Antiderapanta, rezistenta la abraziune. Si turnata in asa fel incat sa nu ne incurce in productie! Solutia perfecta a unei pardoseli pentru industria alimentara

Suprafata texturata naturala antiderapanta si rezistenta la abraziune mare reprezinta si acestea factori foarte importanti atunci cand discutam despre o pardoseala alimentara sau din industria alimentara.

Vine acum momentul in care sa discutam poate de una dintre cele mai importante aspecte atunci cand vine vorba despre pardoseli.

Majoritatea clientilor nostri ne-au intrebat aproape la fiecare discutie premergatoare turnarii de pardoseli alimentare, despre durata precum si despre timpul pe care turnarea pardoselii alimentare il consuma. Si asta pentru ca fiecare om de afaceri, mai ales din productie, analizeaza pe langa factorul uman, factorul financiar, bineinteles si factorul care implica sistarea sau blocarea productiei.

Tocmai de aceea, reiterand ideea de mai sus, aplicarea sau turnarea pardoselii in segmentul industrial alimentar, trebuie sa se faca folosind cele mai bune materiale, cele mai bune tehnici si mana de lucru. Tocmai pentru faptul ca operatiunea nu ar trebui repetata decat atunci cand este imperios necesar, dupa ani buni si nu dupa unul sau doi ani.

Sistarea productiei are un impact mai mare decat o diferenta de pret din ce am observat noi si din ceea ce ne-au comunicat clientii nostri. Tocmai de aceea, atunci cand avem de turnat o pardoseala intr-un loc de productie, intotdeauna prevedem ca traficul sa poata fi reluat in acel spatiu cat de repede este posibil. In domeniul industrial alimentar, am implementat un sistem care poate fi utilizat usor (prin calcarea cu piciorul) dupa 12 ore si utilizare normala dupa 2 zile.

Din acest punct de vedere practic, intreruperea productiei poate in fapt sa nu mai fie o intrerupere, pentru ca intotdeauna ne-am adaptat ca operatiunile noastre sa aiba loc in asa fel incat sa nu afectam, fiind unul dintre fundamentele care ne-au propulsat de-a lungul timpului, productia, productie care este esenta de cele mai multe ori a clientilor nostri.

Fara miros, netoxice, fara compusi organici volatili. De acestea avem nevoie cand vorbim de pardoseli industriale alimentare!

Un alt aspect cu impact foarte marcant in domeniul in care noi activam si in care deja avem 310 000 mp de pardoseala turnata pentru clientii nostri industriali, se refera la lipsa rosturilor din pardoselile industriale alimentare, fapt ce se traduce prin intretinerea usoara si prin faptul ca reparatiile nu sunt necesare, neexistand binecunoscutele rosturi care de cele mai multe ori sunt surse din care pardoselile pot avea de suferit.

Faptul ca pardoselile turnate de noi si recomandate de noi sunt fara miros, netoxice, nu au compusi organici volatili si nu se decoloreaza, reprezinta de cele mai multe ori pentru clientii nostri acea ”picatura” care ii determina sa apeleze la serviciile noastre.

Am fost placut surprinsi sa vedem ca majoritatea clientilor nostri ne-au recomandat in mod repetat tocmai pentru ca, prin noi, au gasit dupa multe cautari, un serviciu garantat, realizat de specialisti in domeniu, la un pret corect si bine angrenati in realitatea legala si necesitatile legale ale unui spatiu industrial de productie alimentara.

Un alt aspect foarte important este reprezentat de normele in vigoare in privinta pardoselii industriale din domeniul alimentar. Sa aflam!

Iar ca totul sa fie asa cum ar trebui sa fie, intotdeauna trebuie sa cautam sa fim la curent cu normele in vigoare din punct de vedere al productiei alimentare.

Pentru acest aspect, avem angajati care sunt intotdeauna conectati informatiile privitoare la toate normele legale din toate domeniile industriale, tocmai ca aprobarea pentru utilizarea in industria alimentara sa nu reprezinte niciodata niciun stres. Avem suficient stres din atatea parti, in niciun caz nu ne mai permitem sa avem un stres pe acest aspect.

In concluzie, pardoselile alimentare sau pardoselile industriale alimentare, reprezinta una dintre cele mai importante investitii si totodata necesitati, dupa echipamentele utilizate, dupa resursa umana utilizata in productie.

Utilizarea pardoselii intr-un mod corect este obligatorie si normativele sunt foarte clare in acest sens. Dar mai mult, ele pe langa normative, trebuie sa raspunda si la urmatoarele intrebari:

  • Cum aleg o pardoseala industriala alimentara durabila? Raspunsul nostru este ”Apeland la Elite Surface Systems”.
  • Cum stiu daca o pardoseala este corecta pentru ce am eu nevoie? Raspunsul nostru este ”Printr-o sedinta de consultanta specializata gratuita de la Elite Surface Systems”
  • Cat ma costa o pardoseala durabila pentru industria alimentara? Rapsunsul nostru este simplu: ”In raport cu calitatea, durabilitatea si raportul acestora cu pretul: PUTIN”

Va multumim pentru atentie si va invitam sa ramaneti alaturi de noi pentru multe informatii utile domeniului industrial alimentar si nu numai. Mai multe despre noi puteti gasi aici

Echipa Elite Surface Systems.