Pardoseli pentru industria farmaceutica

Pardoseli pentru industria farmaceutica. Specificatii

Acum vine momentul sa discutam despre pardoseli pentru industria farmaceutica. Unul dintre cele mai provocatoare domenii in care noi ne desfasuram activitatea este domeniul farmaceutic. Dupa ce am lucrat si inca lucram cu firme mari si medii din Romania, lideri incontestabili in industria farmaceutica si medicala, dintre care amintim Institutul Clinic Fundeni, FarmaVet, Farmexpert, Labormed, Hofigal, Institut Pasteur, Magic Dent, Mediclim, Natura, Papillon, Sandoz, Qualicaps, Swiss Caps, XLab Solutions, Zentiva si Laropharm, am ajuns la concluzia ca pardoselile pentru industria farmaceutica ocupa un loc special in preferintele noastre, chiar in top 3 pardoseli pe care le turnam prin prisma activitatii noastre.

De ce suntem ”indragostiti” de aceste pardoseli pentru industria farmaceutica?

Pardoseala pentru industria farmaceutica este una dintre preferatele noastre tocmai prin modul special in care aceasta lucreaza pentru beneficiarii nostri si mai ales prin prisma modului pe care il folosim la turnarea acestui tip de pardoseala, atat ca si echipament cat si tehnica de turnare.  Toate acestea ne-au ”convins” sa ne placa intr-un mod deosebit pardoselile pentru industria farmaceutica si medicala.

Utilizate in special in laboratoarele farmaceutice si medicale, pardoselile pentru camere curate sunt special concepute si testate sa indeplineasca cerintele foarte riguroase privind emisia de gaze in mediile de Camere Curate, in conformitate cu standardul international ISO 14644 – partea 8.

Pardoseli pentru industria farmaceutica. Concepte. Ce este camera curata?

Camera curata reprezinta un mediu cu un nivel limitat de factori de poluare, in care pot avea loc actiuni si activitati atent controlate , nivelul de contaminare fiind in totalitate supravegheat. Activitatile desfasurate intr-o camera curata au loc sub norma de siguranta care sunt prestabilite. Intr-un mediu de acest tip, aerul este filtrat in permanenta, pentru a elimina orice tip de particule sau impuritati, factori care dauneaza activitatii domeniului farmaceutic.

Concentratia particulelor din aer este controlata atent intr-un mediu farmaceutic – camera curata. Intotdeauna introducerea, crearea precum si mentinerea particulelor intr-un astfel de mediu trebuie sa fie minime. Alti parametri controlati sunt temperatura, presiunea, viteza, umiditatea. Camerele curate sunt create cu o furnitura speciala care ofera o etanseitate  completa, putand fi intretinuta si curatata cu usurinta, bineinteles respectand normele in vigoare in domeniul laboratoarele farmaceutice.

Definitii

Camerele curate sunt utilizate in mai multe domenii de activitate din care amintim industria farmaceutica, laboratoarele de microbiologie, industriile producatoare de dispozitive medicale, industriile alimentare, chimica, hardware, mecanica fina, aerospatiala, microelectronica precum si sistemele de sanatate publice si private cat si saloanele de chirurgie, ATI si recoltare. Colegii nostri de la Angstrom Technology din Grand Rapids (Michigan), proiectanti de camere curate in Statele Unite ale Americii explica si mai multe despre camerele curate din perspectiva mai multor domenii de activitate. Detalii aici

Doar citind cateva randuri, ne dam seama ca pentru o camera curata este cu adevarat nevoie de cu totul si cu totul alta tehnologie precum si modalitate de turnare, de comportament si modalitate de tratare al acestui subiect. In experienta noastra, am fost adesea cautati in mod special tocmai pentru dificultatea precum si complexitatea deosebita pe care pardoselile din industria farmaceutica le au, elemente care pe noi ne bucura pentru ca suntem printre putinii ”indragostiti” de acest tip de pardoseala.

Pardoseli in industria farmaceutica. Caracteristici

Pe langa cele scrise mai sus, trebuie sa adaugam cateva caracteristici tehnice foarte importante pe care noi, echipa Elite, le respectam cu sfintenie. Pardoselile din domeniul farmaceutic au strat antiderapant si au protectie anticoroziva. Durabilitatea ridicata este data de ranforsarea cu poliuretan, care de asemenea ofera si un confort termic.

Pardoseala din domeniul farmaceutic nu are nevoie de lustruire pe intreaga durata de viata. Materialele pe care noi le folosim sunt special concepute pentru a face fata curatarilor repetate cu agenti de dezinfectie, specifici camerelor curate. Utilizarea acestor materiale asigura in timp o intretinere usoara. Foarte important este de stiut faptul ca toate pardoselile Elite pentru industria farmaceutica sunt tratate cu substante care asigura urmatoarele caracteristici:

  • antistatice
  • antibacteriologice
  • antifungice

Pentru a obtine etanseitatea despre care aminteam mai devreme, asamblarea camerelor curate se face doar cu personal specializat, atat la plafoane cat si la pardoseli. Nu putem avea o camera curata daca ea nu este etanseizata. Acest lucru este esential pentru a ne asigura de curgerea fluxului de aer introdus si extras de catre sistemele HVAC.

Totodata, trebuie luat in calcul din perspectiva zgomotului si vibratiilor, tipul si amenajarea corespunzatoare a stratului suport al pardoselii, rigiditatea acestuia precum si rosturile de dilatare.

Pardoseli pentru industria farmaceutica. Rezistenta chimica mare

Pardoseala pentru industria farmaceutica si medicala trebuie sa aiba o rezistenta chimica foarte ridicata, prin prisma utilizarii diferitelor substante atat in productie sau cercetare cat si din pricina necesitatii curatarii si intretinerii camerelor curate.

Pardoseala in industria farmaceutica este usor de aplicat, fara restrictii comparativ cu o aplicare epoxidica obisnuita.

Pardoselile din industria farmaceutica au un miros foarte discret, parte a altor norme specifice din domeniul farmaceutic.

Pardoseala din domeniul farmaceutic este una fara rosturi. Etanseizarea spatiului solicita ca prezenta rosturilor sa nu fie posibila. Prin acest aspect avem avantajul  ca intretinerea sa fie foarte usoara si mai mult, durabilitatea sa fie extinsa in multi ani, indiferent de trafic si uzura. Mai mult, prin excelenta, pardoseala din domeniul farmaceutic este impermeabila.

Ca si celalalte pardoseli despre care am mai discutat, este foarte important ca din punct de vedere al compusilor organici volatili, numarul acestora sa fie minimal, extrem de redus.

Sigur, despre acest subiect, mai ales prin prisma pasiunii pe care am dezvoltat-o pentru acest tip de pardoseala, putem vorbi, discuta si explica zile intregi. Dar nu vrem sa devenim acei ingineri plictisitori. Ci acei ingineri la care sa apelati si care sa va ajute in domeniul farmaceutic si medical, cu pardoseala perfecta pe care o meritati si de care aveti nevoie azi, maine si in fiecare zi!

 

Echipa Elite, ”indragostita” de pardoselile din domeniul farmaceutic.

Pentru a lua legatura cu noi ne puteti contacta dand click aici

Continuare

Alte Sfaturi

  • Continuare
  • Continuare
  • Continuare