Pardoseli poliuretanice. Cum le distingem si cum le alegem?

Pardoseli poliuretanice.

Ca sa intelegem mai bine fenomenul care in ultimii ani a captat atentia intregii industrii romanesti si anume fenomenul modificarilor de pardoseli spre cele mai sigure, continue si fara rosturi, credem ca este bine sa facem o distinctie intre cele doua tipuri de pardoseli care se utilizeaza in industrie cu precadere: pardoselile industriale poliuretanice si pardoselile industriale epoxidice.

Cand vorbim de pardoseli poliuretanice, discutam la fel despre o pardoseala pe baza de rasini, asa cum intalnim si la cele epoxidice.

Pardoselile epoxidice sunt mai dure si au o rezistenta de compresiune mai mare decat pardoselile poliuretanice. Industriile grele cu depozite si centre de logistica ce utilizeaza un trafic intens de motostivuitoare vor utiliza cu precadere pardoseli epoxidice.  Totodata pardoselile poliuretanice sunt pardoseli mai elastice, nu atat de dure ca cele epoxidice, mai rezistente la zgarieturi intrucat ele absorb prin elasticitate si impactul. Totodata ele sunt utilizate cu succes in camerele unde temperatura ajunge la -30 grade Celsius. Ele sunt impermeabile, facandu-le sa fie o alegere potrivita si pentru parcari de tip supraetajat.

Modul in care ele reactioneaza la factorii chimici este unul care trebuie luat in seama. Cele poliuretanice sunt perfecte pentru industria alimentara, facand fata cu brio acizilor lactici. Intotdeauna un producator din domeniul lactatelor va alege din acest motiv o pardoseala poliuretanica in detrimentul uneia epoxidice. La substante de acest tip, o pardoseala epoxidica va suferi coroziune si ingalbenire. Dar daca discutam de o fabrica in care se lucreaza cu acid sulfuric, pardoseala epoxidica este si va fi aleasa in detrimentul pardoselii poliuretanice.

In industrii in care pardoselile sunt expuse in mod indelungat chimicalelor este bine sa aveti o discutie cu noi pentru a fi siguri ca faceti alegerea potrivita. Din pacate am avut experiente in care beneficiarii nostri au ales initial un tip de pardoseala ca apoi, dupa putin timp sa constate ca era necesara o alta pardoseala. Pana la urma consultarea este gratuita si va poate salva de investitii care sa se transforme in pierderi foarte mari pe perioade medii si indelungate de timp.

 

Totusi, o pardoseala poliuretanica se poate renova mai simplu pentru prelungirea duratei de utilizare. Prin faptul ca se usuca cu mult mai usor fata de o pardoseala epoxidica, ajungem la termene de turnare a pardoselilor poliuretanice mult mai scurte fata de pardoselile epoxidice care necesita de regula o perioada mai indelungata pentru uscare integrala.

Pardoselile poliuretanice sunt mai „pretentioase” la turnare. O pardoseala poliuretanica ce se realizeaza fara experti in domeniu poate sa rezulte intr-un dezastru pentru ca sunt foarte multe puncte care pot afecta negativ durata de viata si utilitatea unei pardoseli poliuretanice alese si turnate gresit.

Si acum sa ajungem la preturi. Probabil ca va asteptati sa spunem ca pardoseala poliuretanica este mai ieftina sau mai scumpa ca pardoseala epoxidica si invers. Realitatea este ca depinde de foarte multi factori : utilitatea, grosimea, industria etc. Acesti factori fac ca uneori unele pardoseli sa fie mai ieftine sau mai scumpe, astfel ca nu avem o regula de baza. Cel mai bine este sa intrebati.

Va putem consulta gratuit, nu aveti nicio obligatie fata de noi dar ne dorim sa beneficiati de informatia completa ca sa luati cea mai buna decizie posibila.

Va invitam sa ne apelati sau sa ne scrieti un e-mail cu necesitatile dumneavoastra si in cel mai scurt timp va vom informa complet, ca intotdeauna.

Va invitam si pe pagina noastra de Facebook unde ne puteti da un like  , aici
Mai mult, va invitam si pe pagina noastra specializata pe pardoseli poliuretanice, aici